Králičí Rillettes 250G

 
 

Rillettes Georgers Thiol je masová pomazánka z králíka, která patří ke specialitám francouzské gastronomie

Dostupnost Skladem (2 ks)
175 Kč    
Kód produktu 229
Výrobce FRANCIE
Kategorie Masné výrobky
 
 

Rillettes Georgers Thiol je masová pomazánka z králíka, která patří ke specialitám francouzské gastronomie.

Připravuje se obvykle z vepřového bůčku, ale dá se použít i jiné tučné maso (kachna, husa, králík). Maso se nakrájí na kostky o hraně dlouhé 2-3 cm, které se osolí, opepří a na pekáči podlijí bílým vínem. Mohou se přidat také aromatické ingredience jako česnek, rozmarýn, tymián obecný nebo bobkový list. Maso se pomalu peče v troubě (až osm hodin), dokud se nerozpadne a nevytvoří kompaktní hmotu, která se nechá vychladnout a podává se nejčastěji s bílým pečivem.

Rillettes od firmy Georges Thiol pochází z uzenářství založené začátkem dvacátého století v oblasti Mayenne, nacházející se na západě Francie, mezi městy Le Mans a Rennes. Nyní jej vede již třetí generace rodiny Thiol.

Rillettes Georgers thiol is spread from rabbit meat, which is one of the specialties of French gastronomy. Usually prepares a pork belly, but you can use other fatty meats (duck, goose, rabbit). The meat is cut into cubes of edge 2-3 cm long, which are salt, pepper and pour on the pan with white wine. They can also add the flavoring ingredients such as garlic, rosemary, thyme or bay leaf. The meat is slowly baked in the oven (up to eight hours) until disintegrate and forms a compact mass, which is allowed to cool and are usually applied with white bread. Rillettes from Georges thiol-based charcuterie comes from the beginning of the twentieth century in Mayenne, situated in the west of France between Le Mans and Rennes. Now it leads the third generation of the family thiol.

Hmotnost 0.25 kg