Slávky Španělské

Neohodnoceno
 
 

Po celém světě jsou běžně sbírány na jídlo z přírodních i z uměle vytvořených lokalit. Slávky jsou základem pro mnohá jídla z mořských plodů.

Dostupnost Skladem (10 100g)
Cena 16,52 Kč bez DPH
19 Kč    
Kód produktu 130
Výrobce ŠPANĚLSKO
Kategorie SEAFOOD
 
  • Popis
 

Mušle je hladká s jemnými soustřednými rýhami v linii růstu. Barva mušle je purpurová, modrá nebo někdy až hnědá. Může být dlouhá až 12 cm. Slávky žijí v příbřežních oblastech na skalách a dalších pevných podkladech přichyceni byssovými vlákny, které jsou vylučovány byssovými žlázami umístěnými ve spodní části slávek.

Po celém světě jsou běžně sbírány na jídlo z přírodních i z uměle vytvořených lokalit. Slávky jsou základem pro mnohá jídla z mořských plodů ve Španělské, Portugalské, Francouzské Holandské, Belgické a Italské kuchyni. Jejich chuť je zvláštně kořenitá. Obsahují málo kalorií, minerální soli, železo, vitamíny A, B, C, D a bílkoviny. Podávají se bez i s lasturou. V Evropě se jich ročně spotřebuje přibližně 100 tisíc tun.

 

Mussels is smooth with fine concentric grooves in line growth. Color shells is purple, blue or sometimes brown. It can be up to 12 cm. Live mussels in coastal areas, on rocks and other solid substrates byss laced fibers, which are secreted by glands byss located in lower part of mussels. Worldwide are routinely collected food from the natural and man-made sites. Mussels are the basis for many seafood dishes in Spanish, Portuguese, French Dutch, Belgian and Italian cuisine. Their taste is oddly spicy. Contains few calories, minerals, iron, vitamins A, B, C, D and protein. They served without even a conch. In Europe, it consumes annually about 100,000 tons.