Saint Marcellin 80g

Neohodnoceno
 
 

Jedná se o měkký sýr z kravského mléka s jemnou slabou pokožkou tvořenou plísní Geotrichum candidum.

Dostupnost Do 4-6 dnů
Cena 42,61 Kč bez DPH
49 Kč    
Kód produktu 208
Výrobce FRANCIE
Kategorie SÝRY
 

Jedná se o měkký sýr z kravského mléka s jemnou slabou pokožkou tvořenou plísní Geotrichum candidum (způsobuje zvrásnění povrchu), případně se mohou vyskytovat i plísně Penicillium (modrá i bílá). Sýr je vyráběn metodou kyselého srážení s přídavkem malého množství syřidla, obdobně jako je tomu u francouzských kozích sýrů. Dá se říct, že díky Geotrichum candidum má Saint Marcelline specifickou chuť, na kterou nejsme u českých sýrů zvyklí. Hmotnost sýru – 80 g a více, velikost – průměr 6,5 à 8 cm, výška 2 – 2,5cm.

It is a soft cheese made from cow's milk with a delicate thin skin formed mold Geotrichum candidum (causes wrinkling of the surface) or may occur and Penicillium (blue and white). The cheese is produced by acid precipitation with addition of a small amount of rennet, similarly as in the French goat cheeses. It could say that thanks Geotrichum candidum Saint Marcelline has a specific taste to which we are accustomed in the Czech cheeses. Weight of cheese - 80 g and more, size - diameter 6.5 and 8 cm, height of 2 - 2.5 cm.

Hmotnost 0.08 kg