Parmigiano Reggiano

Kód: 244/100 244/200 244/500 Zvolte variantu
Neohodnoceno
Značka: ITÁLIE
99 Kč / ks 198 Kč / ks 495 Kč / ks od 99 Kč / ks
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Velikost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Chlazené zboží. Vyberte prosím velikost balení.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Název Parmigiano Reggiano je chráněnou značkou pravého Italského sýru. Názvy jako Parmezán jsou pouze napodobeniny. Vyrábí se z čerstvého a částečně odtučněného kravského mléka. Sýry mají tvar bochníků o průměru mezi 35–45 centimetry a tloušťce 18–34 cm. Tyto bochníky se nechávají 15–20 dnů máčet v solném roztoku. Následuje zrání na dřevěných policích, které trvá od 1 roku do 3 let.

Parmezán se snadno rozpouští a používá se do polévek, omáček, do těstovin, jako posyp nebo se dá konzumovat samotný s vínem.

The name Parmigiano Reggiano is a trademark of true Italian cheese. Names such as Parmesan are only imitations. It is made from fresh and partially skimmed cow's milk. Cheese loaves have a shape with a diameter between 35 to 45 cm and a thickness of 18-34 cm. The loaves were allowed to soak for 15 to 20 days in saline. Followed by maturation on wooden shelves, which lasts from 1 year to 3 years. Parmesan dissolves easily and is used in soups, sauces, pasta, such as scattering or can be eaten alone with wine.