Parmigiano Reggiano
Kód: 244/100 244/200 244/500 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Název Parmigiano Reggiano je chráněnou značkou pravého Italského sýru. Názvy jako Parmezán jsou pouze napodobeniny. Vyrábí se z čerstvého a částečně odtučněného kravského mléka. Sýry mají tvar bochníků o průměru mezi 35–45 centimetry a tloušťce 18–34 cm. Tyto bochníky se nechávají 15–20 dnů máčet v solném roztoku. Následuje zrání na dřevěných policích, které trvá od 1 roku do 3 let.
Parmezán se snadno rozpouští a používá se do polévek, omáček, do těstovin, jako posyp nebo se dá konzumovat samotný s vínem.
The name Parmigiano Reggiano is a trademark of true Italian cheese. Names such as Parmesan are only imitations. It is made from fresh and partially skimmed cow's milk. Cheese loaves have a shape with a diameter between 35 to 45 cm and a thickness of 18-34 cm. The loaves were allowed to soak for 15 to 20 days in saline. Followed by maturation on wooden shelves, which lasts from 1 year to 3 years. Parmesan dissolves easily and is used in soups, sauces, pasta, such as scattering or can be eaten alone with wine.